Leporello

Joost Swarte

Catalogus bij de gelijknamige internationale Joost Swarte-tentoonstelling, die vanaf 10 juni te zien zal zijn in achtereenvolgens Erlangen, Angoulême en Parijs.

Begonnen en bekend geworden als tekenaar van stripverhalen – met schitterende albums als Modern Art en Cultuur en Techniek – heeft Joost Swarte de laatste vijftien jaar zijn werkgebied verschoven naar het maken van illustraties (voor o.a. Humo, Vrij Nederland, Raw en The New Yorker), affiches, postzegels, letterontwerpen, vrije grafiek, meubels en objecten. Hij ontwierp glas-in-lood ramen voor een woningbouwproject in Amsterdam, maakte het ontwerp voor de Toneelschuur, een theatergebouw in Haarlem en vervaardigde in opdracht van de rijksoverheid vijfentwintig in roestvrij staaldraad uitgevoerde ontwerpen voor het Floriade Paviljoen ‘Nederland Straks’.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789054921158
gebonden
Aantal pagina's
Prijs € 35,00
NUR
In samenwerking met
Oog & Blik
juni 2004

Genres Cartoons, Kunst, Kunst, Cartoons & Strips


Recensies

''Leporello toont de artistieke begeestering van een begenadigd tekenaar, wiens fantasie zich niet laat begrenzen door de strakke regels van de wereld om hem heen. Swarte schept zijn eigen wereld zonder ruimtelijke barrières en met veel humor. Zijn speelse omgang met die zelfverzonnen levensruimte biedt hem de inspiratie om tot ontwerpen te komen, die niet van deze wereld zijn, maar desondanks onze alledaagse wereld helpen verfraaien. Als dat je lukt, ben je een groot kunstenaar.''

PZC (18 augustus 2004)

''

(15 februari 2005)