Sigmund vijftiende sessie

Peter de Wit

Het is dit jaar 150 jaar geleden dat Sigmund Freud werd geboren. Als eerbetoon aan de uitvinder van de depressie, doet dokter Sigmund er in deze vijftiende bundeling van zijn dagelijkse consulten in de Volkskrant nog een schepje bovenop. Met nietsontziende ijver verzint hij nieuwe trauma’s, verandert verdriet in verdrietiger, dip in depressie en leed in leedvermaak.

Nieuwe figuren doen hun intrede. Twee dames in burka creëren een eigen wereld binnen de strip. Deze op het eerste gezicht onheilspellende gedaanten ontpoppen zich tot ware burka-babes, die ons met hun nuchtere kijk op de wereld steevast weten te verrassen.
En natuurlijk was er het WK voetbal in Duitsland. Wat moet een gek doen als iedereen om hem heen krankzinnig wordt? Zonder professionele hulp ben je dan reddeloos verloren. Onder begeleiding van Sigmund hopen zijn patiënten de Oranje Waanzin te overleven.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789061698029
paperback
Aantal pagina's 72
Prijs € 9,90
NUR 360
oktober 2006

Genres Kunst, Cartoons & Strips, Strips


Recensies

''Vooral zijn antwoorden op hedendaagse problemen zijn een verademing. Dank, Peter de Wit, voor deze nieuwe bundel die ons houvast geeft om verder te gaan in deze moeilijke tijden.''

Noordhollands Dagblad (24 oktober 2006)