Het spook van de vrijheid

Erik Bindervoet

In Het spook van de vrijheid gidst Erik Bindervoet de lezer door bloei en verval. Inspiratie vond hij onder andere bij de Spaans-Mexicaanse filmregisseur Luís Buñuel.
Deze bundel bevat drie cycli, Pessoa in het Vondelpark, Toonladder naar de maan en Scènes uit een vorig leven, waarin Bindervoet op grillige, maar precieze wijze tegenstellingen toont en daarbij tot mooie ‘ugly’ poëzie komt.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789061699484
  paperback
  Aantal pagina's 72
  Prijs € 16,90
  NUR 306
  oktober 2010

  Genres Poëzie
  Omslag Anne Lammers


  Recensies

  'Hij laat zien dat hij verschillende stijlen beheerst: licht absurdistisch, klassieke liefdessonnetten en autobiografische praatpoëzie. Vooral de sonnetten zijn fraai. Bindervoet doet denken aan de Portugese dichter Pessoa.'

  HDC Media ()

  'Het is niet citeerbaar, een fragment zou het tekortdoen, de gedichten werken pas als je ze pagina's lang na elkaar doorleest. Het is poëzie die alle kolderieke toestanden in zich herbergt en toch de meligheid weet te ontstijgen.'

  Erik Lindner, De Groene Amsterdammer ()

  'De dichter balanceert speels maar verdomd handig op de breeklijnen van kolder, ironie, meligheid en absurdisme. [...] een wervelende bundel.'

  Vereniging van Vlaamse Letterkundigen ()

  'Een veelkleurige perceptie. [...] De diverse thema's vullen onontgonnnen plekken op de poëtische staalkaart.'

  NBD Biblion ()