De vooruitgang

Pieter Geenen

In 1997 zag Pieter Geenen in een kasteel in Normandië een prachtig stripverhaal. Het was een meterslang wandkleed, in de stijl van het Tapijt van Bayeux, over de avonturen van de Noormannen in Frankrijk en op Sicilië. Geborduurde mannetjes, paarden, bootjes en teksten vertelden de geschiedenis. Kort daarna ontdekte hij in een Franse supermarkt een serie tijdschriften met als onderwerp de 20e eeuw: pagina’s vol smakelijke foto’s, feitjes en namen.
Zo groeide allengs het idee om een reeks tekeningen te maken over de 20e eeuw, die bijna voorbij was. Waarheidsgetrouwe en hilarisch afbeeldingen over de rigoureuze pogingen die in die honderd jaar gedaan zijn om een betere wereld te scheppen, en een betere mens.
Eeuwige welvaart! Altijd vrede! De nieuwe mens zou alles goed maken! Leve de vooruitgang!

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789061697305
gebonden
Aantal pagina's 48
Prijs € 19,90
NUR 360
oktober 2004

Genres Kunst, Cartoons & Strips, Strips
Omslag Tjabele Heier


Recensies

''Geert Mak mag de historicus van het jaar zijn, het leukste geschiedenisboek van het jaar is De vooruitgang. (...) Geenen heeft het menselijke geploeter in "waarheidsgetrouwe tekeningen" vastgelegd voor het nageslacht. En met die omschrijving hebben we de toon van het stripalbum te pakken, die van de ondeugende geschiedenisleraar. Het is een boek bomvol feiten, maar de manier waarop ze worden gepresenteerd, is onbetaal origineel.''

de Gelderlander (09 december 2004)