Ziek van liefde

Enduring love

Ian McEwan

In Ziek van liefde sleept Ian McEwan de lezer onherroepelijk mee in het verhaal van Joe Rose, die toevallig betrokken raakt bij een tragisch ongeluk met een luchtballon.
Bij het ongeluk vindt een korte ontmoeting plaats tussen Rose en een zekere Jed Parry, die aanvankelijk niet meer lijkt te zijn dan een onschuldig incident.
Maar al spoedig blijkt uitgerekend deze ontmoeting het begin te zijn van een angstaanjagende nachtmerrie, die ten slotte leidt tot de totale ontwrichting van het leven van Rose en zijn vrouw.

Ziek van liefde is een bijzonder spannende roman over hoe een obsessionele, ziekelijke verliefdheid iemand kan veranderen in een levensgevaarlijke stalker.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9076168016
paperback
Aantal pagina's 320
Prijs € 17,02
NUR 302
In samenwerking met
Manteau
april 1998

Genres Fictie, Proza, Romans

Vertaler Rien Verhoef

Recensies

''...meer dan meeslepend.''

Anthony Paul, Vrij Nederland (25 oktober 1997)

''De schrijver ontrafelt de ontstane verhoudingen tot op hun vezels en maakt zijn bizarre verhaal daarmee volstrekt geloofwaardig.''

Judith Maassen, Elegance (01 september 1998)

''McEwan beschrijft het drama, dat eindigt met de dood van een van de redders, adembenemend. De auteur sleurt de lezer mee door de velden, laat hem in ademnood komen, doet hem de touwen van de ballon vastgrijpen.''

Ruud Meijer, Algemeen Dagblad (19 juni 1998)