Als moeder

Colum McCann

Recentelijk zond de VPRO de documentaire The Hostage Takers uit. De Britse journalist Sean Langan interviewt hierin twee Britse IS-strijders die in 2014 in Syrië betrokken waren bij de moord op de Amerikaanse oorlogscorrespondent James Foley. Zijn executie bracht destijds een schokgolf teweeg en bij allen staat het beeld van de journalist in oranje kleding naast een zwartgeklede jihadist op het netvlies gegrift.

James’ moeder, Diane Foley, vroeg aan Colum McCann haar verhaal op te tekenen, dat begint met de ontmoeting met een van de moordenaars van haar zoon. Hiermee zet zij de toon: dit wordt geen eendimensionaal verhaal om de herinnering aan haar geliefde zoon levend te houden, maar een belangwekkend pleidooi voor vergeving. Je voelt de gruwel die Foley als moeder moet doorstaan wanneer zij de door een medegegijzelde uit het hoofd geleerde en geciteerde laatste brief van James ontvangt, en je snapt de kritiek die zij op de houding van de Amerikaanse regering ten aanzien van gijzelingen heeft. Maar ze weet ons er ook van te overtuigen dat onderlinge verbinding in deze gepolariseerde wereld belangrijker is dan ooit.

Lees hier de interviews met Diane Foley.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789463361880
  paperback
  Aantal pagina's 208
  Prijs € 24,90
  NUR
  februari 2024

  Genres Romans
  Omslag Rob Westendorp


  Recensies