Trans-Atlantisch

Transatlantic

Colum McCann

In 1845 vindt een zwarte Amerikaanse slaaf in Ierland een willig oor bij voorvechters van de afschaffing van de slavernij. In 1919 proberen twee dappere jonge piloten het bloedbad van de Eerste Wereldoorlog te vergeten en maken met hun omgebouwde bommenwerper de eerste trans-Atlantische vlucht van Newfoundland naar het westen van Ierland. En in 1998 steekt een Amerikaanse senator de oceaan over om te bemiddelen in het Noord-Ierse conflict.

In Trans-Atlantisch, de nieuwe roman van Colum McCann, worden de drie verhalen van deze mannen op ingenieuze wijze met elkaar vervlochten door vrouwen die de oversteek naar Amerika en terug naar Ierland hebben gemaakt.

McCann kan als geen ander 150 jaar geschiedenis op een meesterlijke manier in één verhaal vatten en creëert met Trans-Atlantisch opnieuw een uitzonderlijk roman.

Video en interview door Michael Minneboo.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789076168654
  paperback
  Aantal pagina's 320
  Prijs € 22,90
  NUR 302
  juli 2013

  Genres Fictie, Proza, Romans
  Omslag Anne Lammers

  Vertaler Frans van der Wiel

  Recensies

  'Intertwining characters cross the globe in this majestic novel.'

  The Sunday Times (16 juni 2013)

  'Scrupulous veracity and miraculous attention to detail.'

  Esquire (01 juli 2013)

  'A journey McCann knows well (...) he uses that knowledge and sympathy to create real voyages of the imagination.'

  Erica Wagner, The New York Times (23 juni 2013)

  'De verhalen van deze vrouwen, doorzetters die zich allemaal dapper en waardig door het leven slaan, vormen de ruggegraat van de roman. (...) Je leeft met ze mee terwijl ze de wonden te boven komen die de geschiedenis in hun leven slaat.'

  NRC Handelsblad (05 juli 2013)

  '**** Echte mannen en fictieve vrouwen, verbluffend samengebracht.'

  Hans Bouman, Volkskrant (06 juli 2013)

  'Op weergaloze wijze vervlecht McCann losse feiten en fictie tot een mooi, rijk weefsel, waarvan het verband pas helemaal duidelijk is als je het boek uit hebt. Wat kan die man schrijven!'

  Jeroen Kans, BOEK (18 juli 2013)

  'McCann schrijft in de traditie van de grote Ierse schrijvers James Joyce, Samuel Beckett, Flann O'Brien. Hij vertelt zijn verhalen nooit zomaar rechttoe rechtaan, altijd zijn ze vervuld van muzikaliteit, melancholie, relativerende lyriek.'

  TROUW (03 augustus 2013)