Het jasje van David Bowie

Elly de Waard

Hoe kwam het bijzondere, geborduurde jasje van David Bowie, dat hij droeg tijdens zijn optreden en de daaropvolgende persconferentie in 1974 in Amsterdam, in het bezit van Elly de Waard?

Elly de Waard werkte twintig jaar lang als popjournalist voor Vrij Nederland en de Volkskrant. Zonder schroom en terughoudendheid interviewde zij een onuitputtelijke hoeveelheid internationale popmuzikanten, waaronder David Bowie, The Rolling Stones, The Beatles, Roxy Music, Frank Zappa en The Velvet Underground. Het jasje van David Bowie geeft een breed overzicht van wat de popmuziek in de jaren zeventig en tachtig te bieden had en hoe deze muzikanten zich ontwikkelden tot de supersterren zoals wij ze nu kennen. Al hun concerten, nieuwe albums en hun ideeën over muziek en politiek passeren de revue, alsook alles eromheen, zoals Woodstock, groupies, films, rockopera’s en dus ook het verhaal over het jasje van David Bowie.

 

Wim Brands interviewt Elly de Waard over Het jasje van David Bowie

 

Beluister Elly de Waard bij NPO Kunststofradio hier

 

Mede ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Elly de Waard is Het jasje van David Bowie in prijs verlaagd naar € 35.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789076174709
  paperback
  Aantal pagina's 432
  Prijs € 35,00
  NUR 662
  november 2015

  Genres Fictie, Proza, Verhalen
  Omslag Piet Schreuders


  Recensies

  'Zo zorgt Het jasje van David Bowie niet alleen voor veel plezier maar stemt het ook weemoedig. Want al lezende besef je ineens dat je zelden meer stukken leest als De Waards ‘waarom ik The Eagles afwijs’'

  NRC NEXT, (18 december 2015)

  '

  Fraaie bloemlezing uit de popliteratuur

  '

  de Volkskrant, (12 december 2015)