Solar

Solar

Ian McEwan

Solar vertelt het verhaal van Nobelprijswinnaar Michael Beard, een natuurkundige. Hij heeft een manier gevonden om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar Beard ligt zo vaak onder vuur in de media door zijn controversiële uitspraken over vrouwen (hij is inmiddels voor de vijfde keer getrouwd) dat er weinig aandacht is voor zijn ideeën over klimaatverandering. Door een krankzinnig ongeval ziet Beard zijn kans schoon zich te ontdoen van echtelijke moeilijkheden, zijn carrière nieuw leven in te blazen en de wereld een milieuramp te besparen.

Ian McEwan ondernam in 2005 een expeditie naar de Noordpool met wetenschappers en kunstenaars die de inspiratie vormde voor Solar. Ondanks het serieuze onderwerp is deze satirische roman van Ian McEwan uitermate geestig van toon.

Solar is nu ook verkrijgbaar als e-Boek! Om deze digitale versie aan te schaffen, klikt u hier

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789061699354
  gebonden
  Aantal pagina's 352
  Prijs € 24,90
  NUR 302
  september 2010

  Genres Fictie, Proza, Romans
  Omslag Anne Lammers

  Vertaler Rien Verhoef

  Recensies

  ''A comedy every bit as brilliant as its title might suggest. [...] Blazing with imaginative and intellectual energy, Solar is stellar performance.''

  The Sunday Times (07 maart 2010)

  ''Een geraffineerde dijenkletser.''

  Vrij Nederland (27 maart 2010)

  ''Hoewel Solar maar één echte hoofdpersoon kent wordt de roman toch een heuse comédie humaine, die je als lezer onvermijdelijk met zeer gemengde gevoelens achterlaat - zij het niet ten aanzien van het literaire meesterschap van de auteur.''

  NRC Next (29 maart 2010)

  ''Een lul eersteklas, inderdaad, die Beard, zowel zakelijk als privé, maar de meesterlijke ontknoping is zo ontluisterend dat je toch weer even medelijden krijgt.''

  Intermediair (20 mei 2010)

  ''McEwan weet de spanning meesterlijk op te voeren en beheerst het komische genre tot in de finesses.''

  BOEK (01 september 2010)

  ''Spannend, grappig en slim.''

  De Standaard der Letteren (15 oktober 2010)