Weg met de manager!

Fedor van Eldijk

Fedor van Eldijk, bekend van het duo Snijders en Van Eldijk, auteurs van onder andere de mateloos populaire Schrikkelkalender (20.000 exx) en De Alfabetweter (bijna 30.000 exx), is in het dagelijks leven interim manager. In alle jaren dat hij organisaties en afdelingen met raad en daad bijstond in hun verandertrajecten ontwikkelde hij zijn originele visie op het functioneren van de manager, van hemzelf dus eigenlijk.

In Weg met de manager! rekent Van Eldijk op satirische wijze af met de grootste misvattingen uit de moderne managementliteratuur en laat hij zien hoe een organisatie zich in vier stappen kan bevrijden uit de beknellende leiderschapscultus en hoe anarchie het bedrijf verder kan brengen.
Hij doet dat aan de hand van begrippen en theorieën als die van Maslow, Pavlov, LEAN, SCRUM het Peter-principe en leercirkels, maar ook de satirische Roos van Malendam, kantoorboeddhisme en De Zeven Eigenschappen van Hoogst Irritante Mensen komen aan bod.
Een speciale rol in Van Eldijks visie is weggelegd voor De Zeikerd. Wat is het belang van deze figuur in de organisatie? Hoe kun je er zelf één worden? Wat kun je doen om optimaal te zeiken in elke situatie?

Weg met de manager! maakt in één klap alle managementliteratuur overbodig zodat je weer lekker aan het werk kunt. Een boek om zelf te hebben, maar ook een inspirerend geschenk voor je team of je manager.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789463362016
paperback
Aantal pagina's 256
Prijs € 27,50
NUR 801
september 2024

Genres
Omslag Piet Schreuders


Recensies